Sıfırdan web sitesi kurmak ve para kazanmak

Boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz, bol miktarda para kazanabileceğiniz hatta ve hatta çalışanları olan büyük bir şirketin sahibi olabileceğiniz bir durum söz konusu olabilir. Bu yüzden bütün işlerinize ara verin, kahvenizi alın ve dikkatle okuyun.



Bir web sitesi kurmak çok kolay ama “para kazanabileceğiniz bir web sitesi” kurmak hiçte kolay değildir. Bu sektörü birbirinden farklı görevleri olan on binlerce parçadan oluştuğunu düşünelim. Başarılı olabilmemiz için on binlerce farklı görevi olan parçalardan en doğrularını seçmeliyiz. Bunu yapabilmemiz için bir iki yıllık tecrübe yeterli değil. Bu sektörde on yıl kafa yorduğu halde kazanamayan arkadaşlar görüyorum. Gerçekten tecrübeli yüz kişi varsa bunlardan en fazla 20 tanesi kazanıyordur.
Ben çok uzun bir süredir bu sektördeyim ve sayısız projelerde bulundum. Size en doğru bilgleri aktararak para kazanabileceğiniz bir web sitesi hazırlama imkanı sunacağım.

İnternet ve Para

İnternet 2003-2005 yıllarında ADS’in yaygınlaşmasıyla büyük bir hızla gelişmeye başladı. O dönemler Türkçe alan adları ve çılgın paraların kazanıldığı projeler boştaydı. araba, televizyon, istanbul, ankara vb. binlerce alınabilecek alan adlarını o dönemler aldığınızı düşünün. Bunu yapanlar oldu ve büyük paralar kazandılar. O dönemler benzeri olmayan projelerin hayata geçirildiğini düşünün. Bu sektörde ilk olmak çok önemlidir ve ilk olanın tahtını kolay kolay elinden alamazsınız. İlk olanlar çok kazandı ve hala kazanıyor. O dönemler google gibi büyük arama motorları için ufak hileler yapılarak milyonlarca ziyaretçisi olan sitelere sahip olunabiliyordu. Böylelikle büyük paralar kolay yöntemlerle kazanılabiliyordu. Günümüzde internette binlerce ürün satılıyor, milyonlarca reklama tıklanıyor. Hemen hemen her sektörde rekabet var. Her geçen gün “internetten para kazanmak” daha çok zorlaşıyor. Anlayacağınız işimiz çok çok daha zor.
Bu konuda “internetten para kazanma mantığı” kazanmak için kazandırmak olacaktır. Çünkü daha önce websitemiz olmadı ve bu sektöre çok yabancıyız. Bu yüzden yüz tanıma teknolojisiyle dünyada size en çok benzeyen kişiyi bulacak bir site yapacak imkanımız yok. Daha çok ziyaretçisi olan sitelerle farklı firmalara 10 lira kazandırıp 1 lira kazanacağımız projelere yoğunlaşacağız. Bu konuyu ikinci başlığımızda ele alacağım.

Web sitesi ve alt yapı

Alan adı, barındırma ve yazılım konularına geçmeden önce bir web sitesinin çalışma mantığını anlamanızı istiyorum.
Alan adı nedir: Alan adı domain dediğimiz sitemize vereceğimiz isim yani adrestir. keremsari (.) com gibi sitemize erişim sağlayacağımız adres.
Barındırma hizmeti nedir: Sitemizin içeriğini saklayan ve çalıştıran uzaktan bağlantı kurduğumuz bilgisayar diyelim. Veri merkezlerinde yüksek donanımlı bilgisayarlardan belli bir trafik ve alan satın alırız. Bu bilgisayarlara sunucu diyoruz. Trafik sunucuyla olan veri alışverişinin limitini belirliyor. Sitemizin ziyaretçisine, kullandığımız yazılımlara ve içeriğe göre trafik kullanımı değişir.
Hosting nedir: Bir sunucudan bir çok kişiye verilen hizmete diyoruz. Yani bir bilgisayarın yani sunucunun içerisinde 20 site olduğunu düşünün. Sunucu bölüp hosting paketi olarak satıyorlar. Fazla detaya gerek yok.
Buraya kadar temel hizmetlerin ne işe yaradığını anlamış olmalıyız.
Sıfırdan web sitesi kurmak ve para kazanmak Sıfırdan web sitesi kurmak ve para kazanmak Reviewed by yazar on 03:52 Rating: 5

Reklam alanı